Стандартни форми по DIN 3760

                      

Техниката и изработването на стандартните конструктивни форми по DIN 3760, изобразени по-долу, са разработени въз основа на дългогодишен производствен опит в бранша, за да могат да отговорят на голям брой изисквания към уплътнителните им качества. Изработват се с или без допълнителен прахозащитен ръб. Семерингите от стандартни конструктивни форми са подходящи за уплътняване на течни медии, такива с рядка течна консистенция, както и газообразни медии (за приложение в сепарирана камера). Съществуват и множество разновидности на основните форми, например с вълнообразен външен диаметър, периферия, двойнодействащи и др. Всички тези разновидности на основните конструктивни форми, от които в момента предлагаме размери, можете да разгледате тук.

Каучуков външен диаметър, един уплътнителен ръб и пружина. Безспорно най-икономичното решение с общо уплътнително приложение. Този модел позволява монтиране в  легло с максимално неравна повърхност и добре се приспособява към изменения в размерите на леглото в резултат на температурни промени. Изключително подходящ за уплътнение на течности с нисък вискозитет и газове.

Същите характеристики като при форма А плюс наличие на втори прахозащитен ръб за приложение в замърсени условия. Една от най-често разпространените и с най-широко приложение конструктивни форми.
Форма В се характеризира с метална обвивка и шлифован външен диаметър. Подобно на форма А, също има един уплътнителен ръб и пружина. Този модел се прилага там, където е необходимо повишено сцепление. Изисква по-точна обработка на гнездото и не може да компенсира неговото разширение. Към показателите, характерни за форма В се добавя втори прахозащитен ръб.
Форма с метален шлифован външен диаметър и вътрешна обвивка за по-голяма структурна издръжливост. Един уплътнителен ръб и пружина. Същите уплътнителни и монтажни характеристики като при форма В. Предпочитана за използване при големи диаметри за да се избегнат грешки при монтажа. Към показателите, характерни за форма В се добавя втори прахозащитен ръб.

     

© 2004-2005 Сателит Никис. Всички права запазени.                                                                                     Последна промяна на 25.04.2005 от RS.